Hoogstraat 13, 8000 Brugge

Huis Te Koop in Brugge

Dit toch wel heel bijzonder pand zal niet alleen de harten van romantici en artiesten sneller doen slaan, ook de zakenman – wat een ligging trouwens !!! – zal niet onbewogen blijven.
19e eeuwse neo classicistische lijstgevel – puur in zijn stijl – en een bijzonder rijk en goed bewaard interieur. Design avant-la-lettre. Een topper tout court. Inkom over de volledige diepte van het pand met enkele marmeren trappen, lambrizering, mozaïektegels, hoge dubbele deuren en rondbogen, achteraan uitgevend op een monumentale trap die licht trekt via een breed glas-in-lood raam. Vestiaire en toilet. Driedelige salon-suite met bureau, zit en eethoek, zelden gezien qua afwerking : naast het klassiek hoog plafond met stijlvolle molures en rozassen, is er een uitzonderlijk goed bewaard antiek parket, 3 weelderige marmeren schouwen (waarvan 1 met de originele binnenelementen), knappe houten lambrizeringen en unieke gesculpteerde deurportalen met kleinvensters en gegraveerd melkglas, cementtegels en rijk gedecoreerde gietijzeren radiatoren. Aan de achterzijde, met directe toegang naar de leuke stadstuin, werd een nieuwe keuken geïnstalleerd, met toestellen en eethoek.
Op de 1ste verdieping is er een ruime nachthal (bemerk de leuke raampartijen glas-in-lood), een masterbedroom (thans wintersalon) aan de straatkant (plankenvloer met schouw, molures en rozas en … een mooie brede erker met zicht op het Belfort), slaapkamer 2 aan de tuinkant. Op de 2de verdieping zijn er ook twee slaapkamers (waarvan 1 master aan de straatkant) en een ingerichte badkamer met ligbad, douche, lavabomeubel en toilet. Op de 3de verdieping 2 ruime slaapkamers onder het (vrij recent) dak met unieke zichten op het Brugse dakenspel en St Walburga. Grote gewelfde kelder. CV gas.

Eigenschappen
Status

Te Koop

Type

Huis

EPC

297 kWh/m2

Pand Referentie

528BWDQQHONL

288 m2

6 Slaapkamers



Stedenbouw
Stedenbouwkundige Vergunning

Gebouwd voor 1962

Dagvaarding

Nee

Rechterlijke beslissing

n/a

Verkavelingsvergunning

Nee

Bestemming

Woongebied met cult., historische en/of estetische waarde

Overstromingsgebied

Niet overstromingsgevoelig

Menu