Help

Heb je een vraag over het zoeken naar woningen, je huis zelf verkopen of je account op Immozoeken.com? Misschien staat jouw vraag wel tussen onze veelgestelde vragen.

Hoe kan ik het best naar huizen zoeken?

Je kunt woningen zoeken via het zoekveld op de homepagina van Immozoeken.com. Er kan in het zoekveld gezocht worden op plaatsnaam of postcode. Hier kun je ook direct een aantal zoekcriteria opgeven, zoals de minimum- en maximumprijs, het aantal kamers of een woningtype. Als je op ‘Zoek’ klikt, krijg je een overzicht van woningen die aan je zoekcriteria voldoen op de resultatenpagina. Links bovenin de resultatenpagina vind je ook een zoekbalk. Zo hoef je niet steeds terug naar de homepagina wanneer je je zoekopdracht wil wijzigen. Indien je een account op Immozoeken.com hebt, kun je zoekcriteria instellen. Zodra er een woning online komt die aan jouw zoekcriteria voldoet, ontvang je hier een mail over.

Hoe kan ik een zoekopdracht instellen?

Heb je een account op Immozoeken.com? Dan kun je automatische zoekopdrachten instellen: je krijgt dan een e-mail zodra er een woning online gekomen is die aan jouw zoekcriteria voldoet. Dit werkt als volgt: vul in het zoekveld op de homepagina de plaatsnaam in van de regio waar jij een huis zoekt. Stel een minimum- en maximumprijs in en indien wenselijk kun je meer filters instellen. Klik op ‘Zoek’. Je komt dan op de resultatenpagina. Bovenaan de zoekresultaten vind je een knop met ‘zoekopdracht opslaan’. Je ontvangt vanaf dat moment mails met nieuwe woningen. Je kunt je bewaarde zoekopdrachten altijd terugvinden in je account onder ‘Zoekopdrachten’. Je kunt daar met behulp van het kruisje een zoekopdracht verwijderen.

Hoe kan ik de adverteerder van de woningen contacteren?

Heb je een woning gevonden waar je interesse in hebt? Immozoeken.com is enkel een zoekplatform en dus nooit zelf de aanbieder van de woning. Wij kunnen dan ook geen inhoudelijke informatie over woningen geven. Je kunt in contact komen met de juiste aanbieder door naar de woningadvertentie te gaan. Onder het adres vind je de gegevens van degene die de woning in beheer heeft of aan de rechterkant kan je via het contact formulier kun je contact opnemen met de aanbieder voor een bezichtiging of om je vragen aan te stellen.

Zijn er aan het gebruik van Immozoeken.com kosten verbonden?

Op Immozoeken.com kun je kosteloos naar woningen zoeken, bezichtigingen aanvragen en een account aanmaken. Wij zijn er voor jou en daarom vinden wij het belangrijk dat er kosteloos contact opgenomen kan worden met alle makelaars en particulieren op onze website. Met een account kun je gemakkelijk gebruik maken van diverse voordelen zoals het bewaren van woningen en het dagelijks ontvangen van nieuwe woningen via email. Zo ben je direct op de hoogte van alle nieuwe woningen en kun je snel reageren.

Ik heb geen reactie ontvangen op een advertentie. Hoe kan dit?

Helaas hebben wij geen invloed op de aanvragen, omdat wij zelf geen woningen in beheer hebben. Je kunt in dit geval dan ook het beste rechtstreeks naar de aanbieder van de woning bellen via het telefoon nummer in de advertentie van de woning waar je interesse in hebt.

Mijn huis staat onvolledig op Immozoeken.com. Wat is hier de oorzaak van?

Staat je huis op Immozoeken.com, maar ontbreken er gegevens? Immozoeken.com is volledig afhankelijk van de invoer van de makelaars (en andere aanbieders) op hun eigen websites. Immozoeken.com neemt dit aanbod automatisch over en doorzoekt de individuele makelaarssites, waardoor het mogelijk is dat de informatie van een huis niet altijd volledig is. Je kunt het beste contact opnemen met de makelaar waar je huis te koop wordt aangeboden voor het toevoegen van de missende informatie.

Mijn huis staat beperkt op Immozoeken.com, wat is hier de oorzaak van?

Immozoeken.com streeft ernaar het totaalaanbod van aangeboden woningen bij makelaars over te nemen. Soms is het zo dat de website van een makelaar niet altijd goed werkt of tijdelijk onbeschikbaar is. Omdat wij het belangrijk vinden om al het woningaanbod op 1 plek te hebben voor de huizenzoekers, nemen we soms het alsnog over, dit volgens de vigerende wetgeving. Het kan ook zijn dat er een fout in de koppeling tussen je makelaar en Immozoeken.com is. Je kunt dit ook altijd bij ons navragen.

Mijn huis staat te koop via een makelaar, maar is niet te vinden op Immozoeken.com. Hoe kan dit?

Indien je woning niet zichtbaar is op Immozoeken.com, gaat er mogelijk iets niet goed in de koppeling of zijn we niet op de hoogte van het bestaan van de website van de makelaar. Je kunt hier altijd contact over opnemen met onze klantenservice.

Mijn huis staat zonder toestemming op Immozoeken.com. Hoe kan dit?

Immozoeken.com streeft ernaar om al het woningaanbod van België te tonen. Dit woningaanbod wordt dagelijks opgehaald van de websites van alle makelaars. Wij vinden het belangrijk dat huizenzoekers al het aanbod op één website kunnen vinden en niet via verschillende websites naar hun droomhuis hoeven te zoeken. Er is een groeiend aantal makelaars dat zich aansluit bij Immozoeken.com en geautomatiseerd zijn woningaanbod aanlevert, waardoor je woning behalve op de website van je makelaar ook volledig zichtbaar is op Immozoeken.com. Het kan ook zijn dat je makelaar niet op de hoogte is van het bestaan van ons platform of de vigerende wetgeving betreft de mogelijkheden van het aanbod. Immozoeken.com heeft het recht, net zoals andere zoekmachines, om deze informatie te verzamelen en te tonen. Dit kan ervoor zorgen dat een woning beter gevonden wordt en uiteindelijk leiden tot een snellere verkoop. We streven echter altijd naar nauwkeurige informatie, aarzel dus niet om contact op te nemen wanneer u een fout opmerkt.

Bij sommige zoekertjes worden ook vraagprijzen uit het verleden getoond. Hoe kan dit?

Wij geven soms een indicatie van de periode waarop het huis in de verkoop is gegaan en ook de hierbij horende prijsaanpassingen. Dit doen wij, omdat wij eerlijke informatie willen geven aan huizenzoekers. Dit geldt echter niet voor alle woningen.

Contact


Menu