Nieuwe Beggaardenstraat 29, 2800 Mechelen

Appartement in Mechelen

€1.300.000

Uiterst unieke stadswoning van 500m² bewoonbare oppervlakte en een prachtige tuin.

Deze 17
de
-eeuwse woning staat geklasseerd onder de naam “Het vuurstaal” en werd in 2000 degelijk gerenoveerd met duurzame materialen met behoud van de oorspronkelijke elementen. Recent werd ook het verwarmingssysteem vernieuwd.
Deze woning is dus enig en uniek in zijn klasse.

Indeling :

Via de ruime inkomhal komt men binnen in de gezellige, sfeervolle leefruimte met open haard. Wanneer men verder loopt in de woning, vindt men achteraan de keuken die uitzicht heeft over de zuidwest-georiënteerde tuin. De keuken is volledig voorzien van inductiekookplaat, ijskast met diepvriezer, vaatwasser, microgolfoven en dubbele oven. Verder is er enorm veel opbergruimte in de keuken door de vele kasten.

Deze tuin is één uit de 1000de. Via de straat “Straatje-zonder-einde” heeft u een privé ingang om tot aan de achterkant van de woning te komen. Deze zelfde weg geeft een uitzonderlijk zicht op Sint-romboutstoren. Bij plaats bezoek vertel ik u graag meer hierover. Verder zal u een dubbele garage terugvinden met achteraan een ruime werkplaats. Ook zijn er extra staanplaatsen voorzien in de tuin.
De tuin is prachtig aangelegd met bomen, struiken, gras en grind. Door de volledige omheining en zuidwest oriëntatie zal men doorheen het jaar kunnen genieten van rust en privé.

Via de ruime inkomhal komt men op de eerste verdieping. Tussen de verdiepen is er nog toegang tot een bureauruimte. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en de masterbedroom, die tevens een prachtig zicht biedt op de tuin. De badkamer is volledig uitgerust met dubbele lavabo, toilet, ligbad en douche. Verder vindt men op dit verdiep nog een apart toilet.

Op de tweede verdieping heeft men momenteel geopteerd voor de volledige ruimte open te houden. Hier is momenteel een ontspanningsruimte en opslagruimte voorzien.
De zolder is net zoals de tweede verdieping momenteel volledig open en kan naar keuzen ingevuld worden.

Wat deze woning zo bijzonder maakt, is de afwerkingsgraad met oog voor detail en het authentieke karakter dat mede gecreëerd wordt door het behoud van oorspronkelijke elementen. Deze woning is een unieke kans voor mensen die van ruimte, licht en rust houden maar toch in het centrum van Mechelen willen vertoeven.

Omgeving :

Gesitueerd in een rustige en bruisende omgeving en dicht tegen belangrijke invalswegen zoals de E19. Openbaar vervoer op wandelafstand. Deze buurt heeft een waaier aan voorzieningen, zoals kinderopvang, scholen, winkels, supermarkten, speel-, sport- en recreatiefaciliteiten.

Eigenschappen
Status

(Dit zoekertje is ondertussen verkocht of opnieuw aangeboden met nieuwe parameters)

Type

Appartement

EPC

244 kWh/m2

Kadastraal Inkomen

€1.640

Pand Referentie

-EQJT7UOLCNA

764 m2

500 m2

5 Slaapkamers

1 Badkamers

Vraagprijzen

18 Feb 2022€1.300.000



Stedenbouw
Stedenbouwkundige Vergunning

Ja

Dagvaarding

Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd

Rechterlijke beslissing

n/a

Verkavelingsvergunning

Nee

Bestemming

Woongebied met cult., historische en/of estetische waarde

Overstromingsgebied

Nee

Menu