Beliestraat 33, 2910 Essen

Grond Te Koop in Essen

€385.000

Zeer mooi perceel bouwgrond, ideaal voor het oprichten van een mooie villa. Het perceel bevindt zich pal het centrum van Essen en heeft een oppervlakte van 1.412m². Op wandelafstand vind je onder andere het gemeentehuis van Essen, banken, verzekeringskantoor, verschillende winkels en horecazaken, school… Uw toekomstige woning heeft alvast een zuidgeoriënteerde tuin welke momenteel al grotendeels omheind is. Achteraan het perceel vindt u ook alvast een ruim bijgebouw (bruto 113m²) waar u tijdens het bouwen van uw woning tijdelijk kan wonen. Officieel is gebouw achteraan een garage met carport en berging, officieus werd het ingericht als tijdelijke woning en voorzien van alle comfort. Zo is het gebouw voorzien van een achterinkom met een CV installatie en een aansluiting voor was- en droogautomaat. Van hieruit loop je door naar de woonkamer met aansluitend een volledig ingerichte keuken en vind je een afzonderlijk toilet. Via een inox trap met houten treden heb je toegang tot de eerste verdieping waar je een comfortabele ingerichte badkamer vindt en een ruime slaapkamer. Het bijgebouw is van de straatkant bereikbaar via een mooi aangelegde oprit.

Het perceel bevindt zich niet in een goedgekeurde verkaveling, een goedgekeurd bijzonder BPA of een ruimtelijk uitvoeringsplan. Exacte bouwvoorschriften liggen dus niet vast. De gemeente Essen oordeelt dat de nieuw op te richten woning moet voldoen aan de alle normen van “goed ruimtelijke ordening”. Hierbij kunnen we meestal vasthouden aan een paar basisprincipes zoals 3 meter afstand houden van de perceelsgrenzen, niet dieper bouwen dan 17 meter op de gelijkvloerse verdieping. Qua hoogte zal je rekening moeten houden met maximaal 2 bouwlagen en een dakverdieping. Volgens het gewesplan is de zone bestemd voor wonen, alsmede voor handel, dienstverlening, ambacht en kleinbedrijf (voor zover dit niet specief verwezen wordt naar KMO zone) en toeristische voorzieningen. Deze bedrijven en voorzieningen worden enkel toegestaan voor zover ze verenigbaar zijn met de onmiddellijke omgeving.

Er werd in november 2021 een bouwvergunning afgeleverd voor het oprichten van een nieuwbouwwoning. Kan jij je als koper volledig vinden in de aangevraagde vergunning dan kan je direct na de akte beginnen bouwen!!!

Mits herfunctionering van de achterbouw zou zorgwonen op dit perceel perfect tot de mogelijkheden behoren.

Voor meer speciefieke vragen of een bezoek ter plaatsen kan je ons bereiken via de gekende manieren.

Eigenschappen
Status

Te Koop

Type

Grond

Kadastraal Inkomen

€811

Pand Referentie

PVB6ERZNDL8I

1429 m2

Vraagprijzen

12 Aug 2022€385.000



Stedenbouw
Stedenbouwkundige Vergunning

Ja

Dagvaarding

Nee

Rechterlijke beslissing

n/a

Verkavelingsvergunning

Ja

Bestemming

n/a

Overstromingsgebied

n/a

Menu