Hoolsterberg 44, 2490 Balen

Huis Te Koop in Balen

€649.000

Karakteristieke woning op een prachtig perceel - 3290 m² -te Balen.

Deze uitzonderlijke eigendom bestaat enerzijds uit een woongedeelte en anderzijds uit een polyvalente ruimte waar voorheen een gerenommeerd restaurant werd uitgebaat.
Beide zijn voorzien van een eigen inkom. Hierdoor biedt dit pand verschillende mogelijkheden en kan het dienst doen als handelspand met woongelegenheid, zorgwoning, kangoeroewoning, opbrengsteigendom, burelen … of mooi centraal wonen.

Deze charmante gerenoveerde hoeve is rustig gelegen in een residentiële buurt van Balen. De ligging geeft een vlotte verbinding naar de omliggende gemeenten. Alle lokale faciliteiten (basisschool, lokale handelaars, openbaar vervoer..) zijn op fietsafstand. Achteraan grenst het perceel aan sportcomplex Bleukens.

In de voormalige zaak is er op het gelijkvloers een inkomhal, een verbruikszaal met aansluitend een ruime veranda. Deze laatste biedt een rustgevend uitzicht op de achterliggende tuin. De verbruikszaal is een prachtige ruimte, open tot in de nok, waar tal van bouwelementen het rustieke benadrukken. Via een massief houten trap is het tweede deel van de zaal bereikbaar. Dit deel kijkt uit over de volledige zaak. Verder is er nog het sanitair, apart voor dames en heren, en een wijnkelder.

Ook het woongedeelte heeft een aparte inkom. Van hieruit is een eerste slaapkamer (momenteel ingericht als bureau), de keuken, het gastentoilet en de bovenverdieping bereikbaar. De ruime keuken is volledig geïnstalleerd met een natuurstenen werkblad, stoomoven, bakoven, combi-oven, vaatwasser, Amerikaanse koelkast en een ontbijthoek. Aansluitend is er de voormalige keuken die momenteel dienst doet als bijkeuken, berging en wasplaats. Verder is er op het gelijkvloers nog de gezellige leefruimte. Ook hier werd het karakter van de woning bewaard, o.a. door het gerestaureerde bakstenen gewelf.
De bovenverdieping heeft een ruime slaapkamer, een dressing met ingebouwde kasten en een ingerichte, marmeren badkamer. De badkamer is voorzien van een ruim bad, douche en wastafel met lavabo.

De woning is gelegen op een mooi, volledig omheind perceel met veel groen.
Het terras biedt een adembenemend zicht over het terrein. Hier is verder nog een dubbele carport, een tuinhuis en voormalige paardenstalling terug te vinden.

Eigenschappen
Status

Te Koop

Type

Huis

EPC

344 kWh/m2

Kadastraal Inkomen

€1.581

Pand Referentie

TWQJAMN2HIHL

3290 m2

317 m2

2 Slaapkamers

1 Badkamers

Vraagprijzen

26 Nov 2022€649.000



Stedenbouw
Stedenbouwkundige Vergunning

Ja Jaar einde opbouw van 1919 -1930: vergund geacht

Dagvaarding

Nee

Rechterlijke beslissing

n/a

Verkavelingsvergunning

Nee

Bestemming

Woongebied met landelijk karakter Achterste tuinzone: agrarisch gebied

Overstromingsgebied

Nee

Menu