Grotenhout 2, 2275 Gierle

Huis Te Koop in Gierle

Romantisch landhuis gelegen in prachtig domein te Gierle
Romantisch nieuw gebouwd landhuis (ontwerp van architect Gert van Zundert) met 4 slaapkamers en ca. 700 m² bijgebouwen (oa paardenstallen). Deze nieuwe woning is quasi afgewerkt in ruwbouw. (casco) Vloeroppervlakte van ca 500/600 m² met ca. 12 ha. eigen grond, oprijlaan van ca 1,5 km in een domein van 300 ha prachtige bossen en grote vijverpartij van ca.5 ha. Mooie verzichten over de prachtige weilanden omgeven door bomen en bovendien vlot bereikbaar via de autobaan. Ideaal voor de natuurliefhebber.

Domein Grotenhout (Agentschap voor Natuur en Bos):
De afwisseling van verschillende ecosystemen is ongetwijfeld de grootste troef van het Grotenhoutbos. Je ontdekt hierdoor verschillende boom-, plant- en diersoorten. Zo leven er acht verschillende vleermuissoorten, samen met reeën, hazen en vossen. De vijver is dan weer een geliefde plek voor dagvlinders, libellen en broedvogels zoals wespendief, fluiter en zwarte specht. Ook het plantenlijstje is indrukwekkend: al 360 verschillende plantensoorten zijn ontdekt. Geef je ogen en oren dus goed de kost tijdens een trip door deze wondermooie leefwereld.

Ligging en bereikbaarheid
Het Grotenhout is toegankelijk via drie officiële ingangen. Er zijn twee ingangen aan de kant van Gierle, namelijk aan de Schoorstraat en aan Rooien. De derde ingang, waar ook parkeergelegenheid is, bevindt zich aan de brug over de E34 in Vosselaar.

Met het openbare vervoer
De dichtstbijzijnde halte is ‘Gierle Rooien’. Vanaf dan is het nog enkele minuten wandelen tot de ingang aan de Schoorstraat. Bus 212 Turnhout – Herentals passeert langs deze halte.

Met de fiets
Het Grotenhout doet dienst als verbindingsroute tussen twee knooppunten, 70 en 75, van het fietsroutenetwerk.

Geschiedenis
Het Grotenhoutbos is een van de weinige oude bossen met enige omvang in de Kempen en heeft een rijke geschiedenis. Het Grotenhout maakte deel uit van het Land van Turnhout sinds het ontstaan in 1356, waardoor de heren van Turnhout beslisten over het beheer ervan. Filips de Goede voegde het domein in 1430 toe aan zijn lijst met vrijwouden: de belangrijkste jachtdomeinen van de landsheer. Deze vrijwouden genoten zijn speciale bescherming. Tot het einde van de 17e eeuw vervulde de jacht de belangrijkste functie in het Grotenhout met reeën en everzwijnen als belangrijkste groot wild. In de 18e eeuw kwam hier verandering in toen de belangrijke adellijke families zich meer richtten op de houtproductie. Documenten Momenteel zijn er geen documenten beschikbaar van dit pand op de website, u kan deze opvragen op ons kantoor. Onze referentie voor dit pand is 01/3135.

Eigenschappen
Status

Te Koop

Type

Huis

Pand Referentie

7G6F4SACJ0UZ

120000 m2

Vraagprijzen

08 Jun 2022€239.000



Stedenbouw
Stedenbouwkundige Vergunning

Ja

Dagvaarding

Neen

Rechterlijke beslissing

n/a

Verkavelingsvergunning

-

Bestemming

Landschappelijk waardevolle agrarisch gebied

Overstromingsgebied

Mogelijk overstromingsgevoelig

Menu