Sint-Corneliusstraat 54, 3500 Hasselt

Huis Te Koop in Hasselt

€319.000

AF TE WERKEN STADSWONING MET 3 SLAAPKAMERS, THUISKANTOOR EN LEUKE STADSTUIN OP TOPLOCATIE IN HASSELT-CENTRUM!

Net buiten de kleine ring, met voldoende parkeergelegenheid voor de deur, vinden we in de Sint-Corneliusstraat op huisnummer 54 deze karaktervolle stadswoning terug. Deze locatie is méér dan top te noemen. Het Guldensporenplein en het Dusartplein vind je om de hoek en de talloze winkels in het stadscentrum en scholen bevinden zich letterlijk op wandelafstand. Bovendien bereik je van hieruit de verbindingsstraat naar de grote ring zeer vlot.

Deze woning werd initieel gebouwd in 1958 en de statige voorgevel, ademt nog steeds het karakter van haar bouwtijd. De woning werd nog maar net gestript en reeds voorzien van nieuwe daken, een nieuwe dakkapel, nieuwe ramen en voordeur. De voor-en achtergevel werden geïsoleerd en een recente aardgasketel is reeds aanwezig, dit alles volgens de gevraagde EPB-vereisten. Daarnaast zijn er eveneens vergunde plannen voorhanden waar de volgende eigenaar meteen mee aan de slag kan. Deze zijn te vinden onder ‘downloads’ op onze website. Verder beschikt de huidige eigenaar reeds over het ventilatieplan, het legplan van de vloerverwarming en elektriciteit, het voorontwerp van de EPB-verslaggeving en een volledig postinterventiedossier dat alvast in orde is tot de huidige staat van de werken.

De indeling van de woning volgens de vergunde plannen ziet er als volgt uit:
Een ruime inkomhal met een apart gastentoilet, gevolgd door een ruime berging. Vanuit de berging vind je de toegang naar de kelderverdieping die extra opslagruimte biedt. Vanuit de inkomhal tref je verder een open leefruimte die plaats biedt voor zit- en eethoek.
In de overgang naar de keuken, vind je om de hoek de traphal naar de eerste verdieping en een knappe vide, die connecteert met de bureelruimte op de eerste verdieping. De ruime keuken grenst aan een groot schuifraam waardoor natuurlijk licht ook hier volumineus aanwezig is. Het schuifraam leidt naar de omheinde en zuidoost gerichte stadstuin.
Op de eerste verdieping tref je de nachthal die leidt naar een tweede toilet, een wasruimte en naar de master bedroom met bureel en suite. Ook hier krijg je een doorzon-ervaring dankzij de grote raampartijen aan zowel voor- als achtergevel. Deze raampartij leidt naar het plat dak van zo een 19,5 m2. Tot slot vind je op de tweede verdieping de nachthal die leidt naar de technische ruimte, 2 slaapkamers en de badkamer.

Dit pand is zoals een blanco canvas, klaar om verder in te richten door de volgende eigenaar en de ideale match voor eenieder die van het stadsleven houdt en een karaktervolle setting zoekt.

Interesse? Contacteer ons op 011 96 51 76 of mail naar info@momentumvastgoed.be !

Eigenschappen
Status

Te Koop

Type

Huis

EPC

949 kWh/m2

Kadastraal Inkomen

€1.316

Pand Referentie

02E-I8TGG9-F

99 m2

177 m2

3 Slaapkamers

1 Badkamers

Vraagprijzen

17 Nov 2022€319.000



Stedenbouw
Stedenbouwkundige Vergunning

Ja Voorwaardelijke vergunning afgeleverd op 22/04/2021 voor het verbouwen van een woning met handels

Dagvaarding

Nee

Rechterlijke beslissing

n/a

Verkavelingsvergunning

Nee

Bestemming

Woongebied

Overstromingsgebied

Nee

Menu