Steenweg 144, 3870 Heers

Huis Te Koop in Heers

€569.000

Bijzondere herenwoning in eclectische stijl
Deze voormalige notariswoning, daterend van eind 19e eeuw en van de hand van Joris Helleputte, kent een rijke geschiedenis. Ze straalt de grandeur van weleer uit met vele originele elementen: Schitterende moulures, mooie sierlijsten en lambriseringen. Authentieke tegelvloeren, mooie oude parketvloeren en vier meter hoge plafonds vind je eveneens terug in deze stijlvolle woning. Dit eigendom leent zich perfect voor een woon-werk combinatie of vrij beroep. Ook een horeca-activiteit is mogelijk mits het bekomen van de nodige vergunningen.

Indeling gelijkvloers:
We betreden de woning via de dubbele deuren en komen zo binnen in de centrale inkomhal. Via de 2,80m hoge deuren stappen we binnen in de eetplaats. Deze ruimte van 43m2 is voorzien van twee authentieke schoorstenen. Het grote raam aan de achterzijde zorgt voor een fijn zicht op de tuin en achterliggende velden. Aan de andere zijde van de inkomhal vinden we de toegang tot een zitplaats, eveneens met prachtige schouw en aansluitend vinden we een bureauruimte terug. Verder is er nog een tweede mooie eetplaats met authentieke tegelvoer. De keuken met Godin fornuis heeft een rechtstreekse toegang tot terras en tuin. Aan de linkerzijde van de woning is ook een toegangsdeur voorzien waardoor de opsplitsing tussen privé en professioneel perfect kan georganiseerd worden.

Indeling eerste verdieping:
Op deze verdieping vinden we liefst vijf ruime slaapkamers terug. Tevens is er een ruime badkamer en een nachttoilet voorzien.
Alle slaapkamers zijn voorzien van een mooie parketvloer.

Indeling tweede verdieping:
Via de mooie houten trap bereiken we tweede verdieping. Deze verdieping is momenteel ingericht als zolder.
De mogelijkheden van deze ruimte van 163m2 zijn talrijk.

Indeling kelder:
De woning heeft een ruime gewelfde kelder van 113m2.

Tuin:
De tuin is zuidwest georiënteerd en voorziet in 100% privacy. Het achterliggend agrarisch gebied zorgt voor een mooie vergezicht.
Links van de woning bevindt zich een ruim bijgebouw, het voormalige koetshuis. Hier bevindt zich een garage, een jachtkamer met gezellige open haard en de nodige opbergruimte. Het gebouw heeft ook nog een ruime zolder. Aan de rechterzijde bevindt zich nog een bouwgrond met een oppervlakte van 1270m2, deze kan eventueel bij worden aangekocht.

EPC: 566 kWh/m²

Buitengewone kenmerken:
- Bijzondere herenwoning
- Prachtige authentieke elementen
- Ruime bewoonbare oppervlakte 556m2
- Combinatie wonen en werken mogelijk
- Mooie tuin en zicht op achterliggende velden
- Ruim bijgebouw
- Uitbreidingsmogelijkheden
Documenten EPC Indelingsplan

Eigenschappen
Status

Te Koop

Type

Huis

EPC

566 kWh/m2

Pand Referentie

LQAJF1LSWEOP

2637 m2

556 m2

6 Slaapkamers

1 Badkamers

Vraagprijzen

25 Mar 2022€569.000



Stedenbouw
Stedenbouwkundige Vergunning

-

Dagvaarding

Neen

Rechterlijke beslissing

n/a

Verkavelingsvergunning

Neen

Bestemming

Woongebied met landelijk karakter

Overstromingsgebied

Geen

Menu