Kapellestraat 74, 1540 Herne

Huis Te Koop in Herne

€881.000

Unieke kartuizersite op 41a70ca.

Kom deze site bezoeken tijdens onze opendeurdag van zaterdag 5 november tussen 10u en 12u!

Dit voormalig Kartuizerklooster met poortgebouw en aanhorigheden is een prachtige, karaktervolle site met heel wat geschiedenis.
Vandaag schept deze site met prachtige binnentuin op een mooi perceel van maar liefst 41a70ca verschillende mogelijkheden.
De site is toegankelijk aan zowel de Kapellestraat als de Oud-Klooster weg. De verschillende tuinen en vrijstaande gebouwen lenen zich tot het organiseren van meerdere wooneenheden op de site.
Voor meer info over de mogelijke scenarios kan u ons steeds contacteren.

De gebouwen op de site zijn beschermd als monument.

De indeling is als volgt:
Het poortgebouw (1716)
Statig gebouw met authentieke elementen (schouw, kruisgewelf, stenen vloer, houten deur, ... ) , toegankelijk via de Kapellestraat, met oprit en enkele staanplaatsen voor wagens. Er is een poortdoorgang aan beide zijden van dit poortgebouw (vanop de oprit, tot de binnentuin).
Het gelijkvloers bestaat uit een prachtige statige inkomhal, een salon met authentieke schouw, eetkamer, keuken, wc, en diensttrap. Vanuit de eetkamer is er toegang tot de kelder. De eerste verdieping bestaat uit 5 slaapkamers (9,25m² - 9,38m² - 14,63 m² - 10,25 m² -9,54 m²), een ruim salon/bibliotheekkamer, een diensttraphal en een badkamer.
Bovendien beschikt dit gebouw ook over een ruime zolderverdieping (133,28m²) dewelke eveneens ingericht kan worden.

Tiendenschuur (1705)
Deze schuur omvat maar liefst 373,43m² en bestaat uit een lange gang, een grote open ruimte (kan interessant zijn voor bv events) en een bergruimte. De noordelijke puntgevel van de tiendenschuur is de vroegere zuidelijke puntgevel van de oude kapel, dit zijn romaanse overblijfselen. De tiendenschuur omvat ook waardevolle interieurelementen zoals de tasmuur, de houten kapconstructie etc.
Er zijn twee grote poortingangen op de koppen.

Aanhorigheden (bouwjaar onbekend)
De tuinberging (61,16m²) staat op de perceelsgrens en komt samen met de ommuring. Deze aanhorigheden bevatten ook een oude broodoven.

Aan de voorzijde van het poortgebouw bevinden zich vier prachtige welkomstbomen (dewelke ook onder de bescherming van erfgoed vallen).

Voor meer info of een bezoek kan u contact nemen via ellen.dekerf@living-stone.be.

Eigenschappen
Status

Te Koop

Type

Huis

EPC

851 kWh/m2

Pand Referentie

YRCFQ1YMKOTN

4170 m2

Vraagprijzen

25 Oct 2022€881.000



Stedenbouw
Stedenbouwkundige Vergunning

ja

Dagvaarding

n/a

Rechterlijke beslissing

n/a

Verkavelingsvergunning

nee

Bestemming

n/a

Overstromingsgebied

Mogelijk overstromingsgevoelig gebied

Menu