August Lenaertsstraat 38, 2812 Mechelen

Huis Te Koop in Mechelen

€1.185.000


Kom dit karaktervolle pand bezoeken en ontdek de charme van deze woning, dankzij het behoud van de authentieke elementen die gemoderniseerd zijn naar de huidige noden maar toch met een knipoog naar het verleden. De hoge plafonds zorgen voor een echt ruimtegevoel en samen met de hoge ramen is deze woonst zeer charmant, warm en lichtrijk, namelijk een echte "thuis". Deze familiewoning bevindt zich op wandelafstand van het station van Muizen en heeft goede verbindingen naar grootsteden als Mechelen, Leuven, Brussel en Antwerpen.

Deze topper bevat volgende indeling; we betreden de inkomhal/traphal die centraal staat van de woning, aan de linkerzijde de lounge-bibliotheek met gezellige gashaard, open eetkamer die voorzien is van voldoende lichtinval door de zonnige erker, via de dubbele deur sluit de keuken zich perfect aan, de maatkeuken met groot eiland geven een mooie kijk op de tuin. Aan de rechterzijde lopen we het bureau binnen waar we ijverig kunnen werken, na een zware werkdag kan u ploffen in het naastgelegen salon waar de tuin onderdeel maakt van elke belevenis, het ganse jaar door. Gastentoilet is hier eveneens voorzien. Via de traphal bereiken we het tussen-verdiep: was-berging / apart toilet.
Verdieping 1: nachthal met 4 ruime slaapkamers (10-16-17-23m2) allen met ingemaakte kasten.
Tussenverdiep : sfeervolle badkamer met XL inloop douche.
Verdieping 2 : master bedroom (16m2) met aansluitend en-suite badkamer (14m2 - nutsl. faciliteiten aanwezig), polyvalente ruimte van +- 33m2 die u zelf kan inrichten naar eigen behoefte (salon, bureau, relaxruimte, etc. - werken zijn in afronding)
Kelder : praktische kelder die perfect dienst kan doen als wijnkelder of stockage ruimte (hoogte ± 2.10 m) - technische ruimtes en een centrale gang.
Zeer gezellige tuin met ruim terras, naast de woning beschikken we nog over een garage/bijgebouw .

Het perceel bevat achteraan een bijkomende BOUWGROND voor open bebouwing , deze kan optioneel bij aangekocht worden (ideaal voor zelfstandige of gewoon als investering)

Een vleugje nostalgie : Een alleenstaande landelijke burgershuis, gedateerd 1910 (zie venster in de deurtravee). Baksteenbouw bestaande uit een combinatie van een sterk vooruitspringend volume met puntgevel van één travee links en een lijstgevel van twee travee rechts, beide twee bouwlagen onder haakse, deels afgewolfde zadeldaken (mechanische pannen). Rechthoekige of steekbogige muuropeningen. Puntgevel gemarkeerd door sgraffito-panelen en overkragend dak op houten steunen.

* op 25 min. van Leuven
* op 5 min. MECHELEN-centrum
* op 5 min. oprit E/19
* MECHELEN - LEUVEN - BRUSSEL (centrum en luchthaven)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* prachtig en discreet gelegen BURGERSHUIS
* zeer geslaagde renovatie met behoud van de "ziel" van vroeger !
* totaal 334m2 WOONRUIMTE
* domotica installatie van muziek, licht, automatische bedieningen van screens etc.
* mogelijkheid tot aankoop van achterliggende bouwgrond (zie foto)

Eigenschappen
Status

Te Koop

Type

Huis

EPC

251 kWh/m2

Kadastraal Inkomen

€1.135

Pand Referentie

2XQA4C2T20D0

334 m2

5 Slaapkamers

2 Badkamers

Vraagprijzen

02 Dec 2022€1.185.000



Stedenbouw
Stedenbouwkundige Vergunning

Nee

Dagvaarding

n/a

Rechterlijke beslissing

n/a

Verkavelingsvergunning

n/a

Bestemming

n/a

Overstromingsgebied

Nee

Menu