Elfde Novemberwal 25, 3700 Tongeren

Huis Te Koop in Tongeren

€569.000

Unieke en exclusieve woning van 285m2 op een terrein van 557m2 gelegen in het centrum van Tongeren.
Originele sixties woning van 285m2, weggedoken in het groen, van architect Marcel Raymaekers in samenwerking met beeldhouwer en kunstsmid Raf Verjans. De artistieke touch is dan ook zeer aanwezig en al te zien aan de kunstige ornamentuur van de achtergevel waar glas in betonstroken zijn ingewerkt tussen de verder strakke raampartijen. De woning ligt tegen een middeleeuwse wal aan en is grotendeels opgetrokken in duurzaam hout dat ook in het interieur overal is ingezet. Let op de mooie parketvloeren bijvoorbeeld.

Concept, grondplan en verdeling van de volumes zijn zuiver jaren’60 : mooi functioneel uitgebalanceerd , praktisch en gerieflijk maar altijd met veel oog voor cosy hoeken en zicht op groen. De villa is ruim, rustig gelegen en volledig authentiek wat een absolute toegevoegde waarde is wegens nog nooit mismeesterd. Hier gaan we terug in de tijd. Mogelijkheden naar invulling toe mits behoud natuurlijk van het geweldige concept. Voor wie van de onversneden jaren ’60 sfeer houdt in een artistieke setting en ingeplant in een rustige buurt, vlakbij alle voorzieningen

Indeling: ruime hal - ruime living - afgesloten keuken - 3 slaapkamers - met een mogelijkheid tot het maken van 4 slaapkamers dmv. het plaatsen van een wand - , 2 badkamers, extra multifunctionele ruimte - bureau -wasplaats -kelder - garage.

Buitengewone kenmerken:
- karakterwoning
- one of a kind
- unieke ligging in Tongeren
- discrete- artistieke voorgevel
- exclusief en boeiend woonconcept
- kelder
- maximale privacy
- groene stadstuin van +400m2


Documenten EPC Kadastraal plan Informatieplicht Indelingsplan Bodemattest

Eigenschappen
Status

Te Koop

Type

Huis

EPC

255 kWh/m2

Pand Referentie

DNW2KYD4MAGY

557 m2

285 m2

4 Slaapkamers

2 Badkamers

Vraagprijzen

25 Mar 2022€569.000



Stedenbouw
Stedenbouwkundige Vergunning

-

Dagvaarding

Neen

Rechterlijke beslissing

n/a

Verkavelingsvergunning

Neen

Bestemming

Woongebied met culturele, historische en/of esthetische waarde

Overstromingsgebied

Geen

Menu