Europastraat 9, 9250 Waasmunster

Huis Te Koop in Waasmunster

€299.000

Architecturale parel te Waasmunster! Voormalige woning 'Marie José Baro', ontworpen door aannemer/architect Alfred Hardy.
Hardy, bekend voor de vorm van betonnen paddenstoelconstructies gebaseerd op een nieuw constructief principe. Het cirkelvormige huis van Marie José Baro is één van de weinige bekende huizen die volgens zijn paddenstoelconcept werden gerealiseerd en is hierdoor uniek in zijn soort. Dit resulteerde dan ook in een voor een woning weinig gebruikelijke plattegrond met aparte circulatie waarbij een centrale ronde kamer op de kelder de kern vormt en als sas functioneert met een trechtervormige inkom. Verschillende radiale wanden scheiden de diverse ruimten, elk met een inkomdeur in de centrale ronde hal. Deze is overdekt met een licht gewelfde koepel voorzien van kleine ronde openingen waardoor voorheen het daglicht binnenviel.

Sinds de jaren '70 werden een aantal wijzigingen aangebracht aan de woning. De meest opvallende is de toevoeging van een tentdak (met leien) op de voormalige afdekking/koepel. De dakconstructie heeft de vorm van een afgeknotte-omgekeerde kegel met de centrale koepel. Voorts werd de voorgevel aangepast dmv het plaatsen van een deuromlijsting in afgeronde natuursteen en een apart zuilenportiek. Aan de achterzijde van de woning werd een aanbouw gerealiseerd van een veranda.
Dankzij deze aanpassingen in de jaren 70 werd de bewoonbare oppervlakte van deze unieke concentrisch vormgevende woning aanzienlijk uitgebreid. Zo is er bij de opbouw van de verdieping onder het dak een zwevende structuur geplaatst die kan gebruikt worden om extra leidingen in te voorzien.

Extra troeven:
- breed perceel
- aparte oprit + garage
- komt in aanmerking voor een energetische renovatie
- uniek concept.

Meer info op via info@hestor.be of via 052/20.05.05

Eigenschappen
Status

Te Koop

Type

Huis

EPC

1029 kWh/m2

Kadastraal Inkomen

€827

Pand Referentie

QKPC9VO28LQ7

777 m2

163 m2

3 Slaapkamers

1 Badkamers

Vraagprijzen

21 Oct 2022€299.000



Stedenbouw
Stedenbouwkundige Vergunning

Ja

Dagvaarding

Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd

Rechterlijke beslissing

n/a

Verkavelingsvergunning

Neen

Bestemming

Woongebied

Overstromingsgebied

n/a

Menu