Bredabaan 106, 2930 Brasschaat

Huis Te Koop in Brasschaat

€3.250.000

Thuiskomen in de grandeur van de Carlton, in Brasschaat

Gelegen in Vriesdonk, langs de Bredabaan op wandelafstand van het centrum van Brasschaat, geniet deze iconische manoir villa van alle comfort & voorzieningen.

Oorspronkelijk gebouwd in 1936 en sindsdien beeldbepalend voor eenieder die Brasschaat betreedt of verlaat. De stijlconforme architectuurkenmerken worden tot in de puntjes gerespecteerd, waardoor het karakter van deze uitzonderlijke manoir nog meer in het oog springt.

Tijdens een 2 jaar durende renovatie, van ’90 tot ’92, werd de villa volledig tot de buitenstructuur ontkleed en werden zelfs alle tussenverdiepingen vernieuwd. De indeling werd rijkelijk herschikt naar hedendaagse woonnormen & de afwerking werd gebaseerd op de beleving van het Carlton Hotel langs de ‘la Croisette’ in Cannes.

De 2 statige poorten zorgen voor de toegang tot de oprit waar er een doorrit voorzien is om het perceel op de veiligste manier te verlaten.

De formele inkomhal (34,45m²) zorgt voor een aangename ontvangst van gasten. De dubbele deuren aan de linkerzijde geven toegang tot het bureau (35,23m²), dewelke volledig afgesloten kan worden middels een ingewerkte schuifdeur naar de leefruimte. Aan de rechterzijde vinden we de informele eetkamer (20,41m²) en de halfopen keuken (21m²), waar de heteluchtoven, gasfornuis & vaatwasser gloednieuw zijn.

Als we verder door de royale inkomhal wandelen, betreden we; opnieuw langs een dubbele deur; de lichtrijke leefruimte (56,16m²) met open haard & geluidsinstallatie van Bose. Richting het terras zijn er grote raampartijen die doorheen de dag voor natuurlijk licht zorgen. Vanuit de leefruimte opent zich de formele eetkamer (25,66m²), met formidabel zicht over de parktuin & zwembad.

Verder geeft de inkomhal toegang tot het gastentoilet (3.61m²), beide kelders & de 2de formele eetkamer met bijkeuken & inbouwkasten (50,90m²). Vanuit deze kamer bereiken we de garage (95,85m²) die comfortabel 4 voertuigen kan huisvesten. In de garage bevindt zich de recent vernieuwde verwarmings- & filterinstallatie voor het zwembad.

De parktuin, en dit nabij het centrum van Brasschaat, is uniek. Er bevindt zich letterlijk een groen gordijn rondom de grenzen en zorgt voor een ongekende privacy. Het hoofdterras aan de villa heeft een open & overdekt gedeelte dat beiden werd afgewerkt in natuursteen. In 2021 werd het zwembad (60m²) ook vernieuwd. Door de ligging heeft u vanuit iedere raampartij in de achtergevel een zicht op het mooie zwembad.

De eerste verdieping van de villa omvat de master suite met slaapkamer (66m²), dressing (15,13m²), master bathroom (24,30 m²) & bij-badkamer (7,28m²). Deze kamer is toegankelijk via 2 gepantserde deuren.

Boven de garage werd de eerste verdieping afgewerkt als een guest room van 81,44m² met eigen sanitair & open raampartij met terras richting de parktuin.

De 2de verdieping van de villa werd afgewerkt als slaapvertrekken voor de kinderen met eigen badkamer. Er zijn 3 kinderkamers aanwezig (18,80m², 11m², 15m²) & een eigen leefruimte (29,80m²) met open haard. De badkamer (13,37m²) bevat een douche, toilet & ligbad.


Wat maakt deze uitzonderlijke Manoir met parktuin zo bijzonder?

+ Perceelsopp.:                 10.570 m²
+ Bebouwde opp.:            672,41 m² netto
+ Bewoonbare opp.:        576,56 m² netto
+ EPC:                                    C (300 KwH/jaar)
+ Woonvolume:                1.850 m³
+ 5 slaapkamers
+ 4 badkamers
+ Rijkelijke afwerking & indeling
+ Iconische villa in Brasschaat
+ Garage voor minstens 4 voertuigen
+ Inboedel & multimedia inbegrepen in het aanbod

Eigenschappen
Status

Te Koop

Type

Huis

EPC

300 kWh/m2

Pand Referentie

NUWUZ19E29ST

10431 m2

577 m2

5 Slaapkamers

4 Badkamers

Vraagprijzen

16 Sep 2022€3.250.000



Stedenbouw
Stedenbouwkundige Vergunning

Ja

Dagvaarding

Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd

Rechterlijke beslissing

n/a

Verkavelingsvergunning

Nee

Bestemming

n/a

Overstromingsgebied

Nee

Menu