Kruishoefstraat 9, 3650 Dilsen-stokkem

Huis Te Koop in Dilsen-stokkem

€739.000

Deze hoeve in L-vorm werd sinds 2012 volledig vernieuwd. Het woongedeelte werd werkelijk vanaf de vloer tot de tussenverdieping tot het volledige dakgebinte nieuw gemaakt. Het resultaat is een uitzonderlijke combinatie van ruimte, tuincontact, privacy en hoogstaand wooncomfort.
De tweede vleugel van de gebouwen ligt parallel met de Kruishoefstraat, en 90 graden op het hoofdgebouw. Hierin zijn de paardenboxen en het poolhouse/gastenverblijf ondergebracht.
De indeling van het perceel is op praktische wijze ingevuld: de voormalige “binnenkoer” werd omgevormd en heraangelegd tot binnentuin met buitenzwembad. De groene haagafsluitingen bezorgen een ongeziene privacy.
De paardenstallen – 5 boxen – hebben de toegang naar de professioneel aangelegde paddock en weiden dadelijk naar de achterzijde. Zo dienen eventuele bezoekers nergens in uw privé ruimtes te komen.
Het pand is gelegen in Dilsen aan de Kruishoefstraat op een perceel van 47a , aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen. Dit park beschikt over 140 km ruiter-en menpaden, waarvan 85% onverhard.
Tegelijk is het eigendom slechts 2 km verwijderd van alle centrumvoorzieningen: supermarkt, bakker, krantenwinkel, scholen, stadhuis …
De woning beschikt over airco in woonkamer en 2 slaapkamers. Centrale verwarming op aardgas. Goedgekeurde elektrische installatie (tot 2038). Alarm-installatie. Bel met videofoon. Zonnepanelen. Zwembad verwarmd met warmtepomp. Zeer gunstig EPC: 161 kWh/m²!
1)WOONHUIS
Bewoonbare oppervlakte: 247 m², waarvan 140 m² gelijkvloers + 107 m² op de verdieping.
GELIJKVLOERS
- Inkom: hal met vestiaire hoek en bergruimte – kast waarin de technieken binnenkomen.
- Afzonderlijk toilet met handenwasbakje.
- Woonkamer: (6,45 m x 8,35 m = 53,86 m²) - schitterende leefruimte met doorkijk gashaard tussen zit- en eethoek.
- Keuken: (6,45 m x 3,68 m = 23,74 m²) - zeer goed ingerichte keuken, opgesteld in 2 wanden + groot eiland – een combinatie van houtkleur en zwarte hoogglans geeft een eigentijdse warme look – de keuken is perfect geïntegreerd in de leefruimte – inductie kookplaat, dampkap, vaatwasmachine, heteluchtoven, stoomoven, microgolf.
- Berging: (5,28 m x 2,80 m = 14,78 m²) - met 2 volledige kastenwanden – hier bevindt zich ook de gasketel en achterdeur naar de oprijlaan.
- Badkamer: (6,24 m x 3,43 m = 21,40 m²) - goed uitgeruste badkamer met brede inloopdouche – jacuzzi-ligbad – dubbel badkamermeubel in eigentijds landelijke stijl – de badkamer heeft een afzonderlijke elektrische boiler vlakbij de badkamer.
EERSTE VERDIEPING
De volledige tussenverdieping is nieuw gemaakt: grote metalen dragers als hoofdconstructie, aangevuld met houtwerk, waarop dan de OSB-vloer rust. Vloerbedekking in laminaat op een vilt-ondergrond. Tussen het houtwerk is degelijk geïsoleerd teneinde een minimum aan klank en warmte over te dragen tussen de verdiepingen.
- Slaapkamer 1: (5,00 m x 4,29 m = 21,45 m²) - masterbedroom aan straatzijde met 2 raampjes op de voorgevel – deze 2 kleine ramen zijn zichtbaar vanaf straatzijde, en zijn helemaal kenmerkend voor de bouwstijl – airco en veluxraam aanwezig – de volledige bovenverdieping beschikt over veluxramen die elektrisch kunnen geopend en gesloten worden, en waar men desgewenst een vast programma kan instellen (bv. voor de dagelijkse ventilatie) – een regensensor doet de ramen automatisch sluiten bij regenval - elk raam beschikt over een elektrisch bedienbaar rolluik aan de buitenzijde – de ramen en rolluiken kunnen ofwel gezamenlijk voor de volledige verdieping bediend worden, of uiteraard ook per ruimte .
- Slaapkamer 2: (3,00 m x 4,26 m = 12,78 m²) - tevens ruime kamer – de volledige verdieping is voorzien van laminaat vloeren.
- Slaapkamer 3: (5,00 m x 6,81 m = 34,05 m²) - grote kamer aan de achterzijde met een bijzonder detail: een raam dat uitkijkt in de paardenstal – de kamer heeft ook een velux raam.
- Badkamer: (3,00 m x 3,85 m = 11,55 m²) - ruime badkamer met douchecabine, toilet en wastafelmeubel.
KELDER – ZOLDER: geen.
TUIN bij het woonhuis: 21 m x 22 m = 462 m².
De tuin bevindt zich bij het woonhuis, en is een goed ingedeeld – een groot raam kijkt vanuit de keuken volledig over deze tuin – een ruim beklinkerd terras paalt aan de woning. Het zwembad is een gemetselde kuip, waarin een liner is bevestigd - diepte 1,60 m - verwarmd met warmtepomp – filtering d.m.v. een zandfilter – desinfectie: chloor.
2)POOLHOUSE / GASTENVERBLIJF – 106 m² inclusief een bergruimte voor gereedschappen.
Het poolhouse dient momenteel als kleine woongelegenheid voor een inwonend familielid, en bestaat uit een woonkamer in L-vorm met volledig ingerichte open keuken – badkamer met douche, toilet badmeubel – slaapkamer.
Dit verblijf heeft een groot schuifraam naar de tuin met zwembad en tegelijk ook een groot schuifraam naar de weide!
3)PAARDENACCOMODATIE – 112 m²
De vergunde paardenstallen palen aan het woonhuis, in L-vorm – 5 boxen met schuifdeur + een wasruimte met warm en koud water + hooizolder. Het drinkwater in de stallen is leidingwater. Een geslagen grondwaterput zorgt voor watervoorziening aan de kant van de weide en paddock.
De paddock heeft een oppervlakte van ca. 26 m x 40 m, en is altijd droog, er staat nooit water op - ondergrond: ondergrondse drainage-sleuven met buizen – een laag van lavastenen (7-8 cm) – springzand met Geopat (20 cm).
De rest van het perceel is als weide aangelegd. Er worden momenteel nog enkele aanpalende percelen gehuurd waarvan het verdere gebruik dient besproken te worden.
Wij kunnen geen garantie geven over de juistheid van de gegevens en afmetingen.

Eigenschappen
Status

Te Koop

Type

Huis

EPC

161 kWh/m2

Pand Referentie

SSZRU3WQNM6S

4.773 m2

247 m2

3 Slaapkamers

2 Badkamers

Vraagprijzen

23 Jun 2022€739.000



Stedenbouw
Stedenbouwkundige Vergunning

Ja

Dagvaarding

n/a

Rechterlijke beslissing

n/a

Verkavelingsvergunning

Ja

Bestemming

Woongebied met landelijk karakter

Overstromingsgebied

Geen afgebakende zones

Menu