Romershovenstraat 34, 3730 Hoeselt

Huis Te Koop in Hoeselt

€375.000

IN OPTIE - Deze boerderij met bijhorende bijgebouwen is gelegen op een prachtig perceel van 46a 82ca, langs de Romershovenstraat ter hoogte van nummer 34. Romershoven is een aantrekkelijke landelijke deelgemeente van Hoeselt, waar het zeer aangenaam om wonen is en waar iedereen iedereen nog kent. De laatste jaren is deze locatie zeer gegeerd onder meer voor de mooie groene omgeving en de rust, hetgeen men kan zien aan tal van mooie woningen en reeds gerenoveerde hoeves die hier het straatbeeld kenmerken.

Volgens het gewestplan is dit eigendom deels gelegen in woongebieden met landelijk karakter en deels gelegen in natuurgebieden. Hierachter mag bijgevolg niet worden gebouwd. Zo zal de rust en het vrije weidse uitzicht op de achterliggende groene en glooiende omgeving hier voor u bewaard blijven. Zeker wel een belangrijke troef van dit aanbod!
Ondanks deze landelijke ligging middenin de natuur komt men al na een tweetal kilometer rijden in het centrum van Hoeselt waar men alles kan vinden zoals winkels, bakkers, slager, supermarkt en de oprit E313. Op een tiental minuutjes komt men in het centrum van Bilzen of Diepenbeek.

Het dak van zowel linker- als rechtervleugel werd deels vernieuwd en deels grondig gerenoveerd, omstreeks 2017. Mits de gepaste verdere renovatiewerken zal dit eigendom ongetwijfeld alleen nog maar meer tot zijn recht komen...

INDELING:
Gelijkvloers rechtervleugel:
Via de poort komt men op de ruime binnenkoer waarrond de woning en de bijgebouwen werden opgericht. Het woongedeelte bevindt zich in de rechtervleugel en is toegankelijk via de inkomhal. De woonruimte, de eetkamer en de aanpalende keuken geven allen uit op de binnenkoer, hetgeen zeker wel mogelijkheden biedt voor een prachtige renovatie. Vanuit de keuken komt men in de achtergelegen hal die ook toegankelijk is langs de binnenkoer. Deze hal leidt verder naar de badkamer, de zeer ruime garage en de trap naar de hoger gelegen verdieping.

Verdieping rechtervleugel:
De trap in de inkomhal leidt naar de 1ste verdieping boven het woongedeelte. Op deze verdieping vindt men twee zeer ruime slaapkamers en een nachthal met trap naar de hoger gelegen zolderverdieping die nog verder kan worden ingericht als derde slaapkamer.
Via de tweede trap in de hal achter de keuken komt men op de verdieping gelegen boven de garage. Deze ruimte - opgericht op een vernieuwd betonnen dek kan nog ingedeeld worden als bijkomende slaapkamer, hobbyruimte, praktijkruimte,..

Linkervleugel:
Aan de overzijde van de binnenkoer treft men de linkervleugel ingedeeld met een aantal stallingen, een veranda, de tweede garage en bijkomend nog een grote ruimte waar meerdere invullingen aan gegeven kunnen worden.

Buiten:
De ruime binnenkoer is de ideale plek voor het inrichten van een gezellig terras waar het heerlijk zal zijn om te genieten in alle rust, met de nodige privacy. De bijzonder ruime tuin is aangelegd met een gazon, een moestuin, een serre, een wijngaard en twee achterliggende weides. De licht afhellende tuin, de wijngaard en de glooiende achterliggende omgeving zorgen voor een prachtig beeld, dat bijna doet denken aan de landschappen zoals in Frankrijk of Toscane.

Zeker wel mooi aanbod dankzij de ligging met het achtergelegen natuurgebied, de indeling en de omvang van het perceel, met mogelijkheden voor een mooie renovatie, het houden van dieren, het uitbaten van een B&B, vrije beroepen, restaurant,..

Eigenschappen
Status

Te Koop

Type

Huis

EPC

kWh/m2

Pand Referentie

8QDXA0Y7UHZE

4682 m2

436 m2

4 Slaapkamers

Vraagprijzen

24 Oct 2022€375.000



Stedenbouw
Stedenbouwkundige Vergunning

n/a

Dagvaarding

n/a

Rechterlijke beslissing

n/a

Verkavelingsvergunning

n/a

Bestemming

Andere

Overstromingsgebied

n/a

Menu